Privacybeleid

1. Wie is verantwoordelijk voor de bescherming van uw persoonsgegevens?
HAAGEN Fire Training Products, Industrieweg 5, Baarle-Nassau, Nederland (HAAGEN, wij of ons) bepaalt de doeleinden en wijze van gegevensverwerking en is de gegevensverwerker voor deze website en wij verwijzen naar dit privacybeleid in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. HAAGEN streeft ernaar de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming en beveiliging van uw persoonsgegevens.

2. Welke persoonsgegevens worden verzameld?
Wij streven naar het bieden van goede bescherming van de privacy van alle bezoekers van onze website. Daarom is de wijze waarop wij informatie verzamelen en opslaan afhankelijk van de manier waarop onze website en daarmee samenhangende diensten worden gebruikt.

2.1 Automatisch verzamelde gegevens
Op onze website kan gebruik worden gemaakt van verschillende technologieën om deze te verbeteren en gebruikersvriendelijker, doelmatiger en veiliger te maken. Als gevolg van die technologieën kunnen gegevens automatisch door ons worden verzameld. Voorbeelden van dergelijke technologieën zijn cookies en webstatistieken.

2.1.1 Clickstream-gegevens
Als u onze website bezoekt, worden vanaf uw browser gegevens doorgestuurd naar onze server. Daarmee kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren en uw ervaring met onze website verbeteren. De gegevens worden automatisch door ons of namens ons verzameld en opgeslagen. Deze gegevens kunnen in het bijzonder het volgende omvatten:
– het IP-adres van de bezoeker
– de datum en tijd van het bezoek
– de URL van de verwijzende site (de site waarvan de bezoeker afkomstig is)
– de op onze website bezochte pagina‘s
– informatie over de gebruikte browser (type en versie van de browser, besturingssysteem, etc.).

2.1.2 Wat u moet weten over cookies
Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen. Hier gebruiken we de term ‘cookies’ voor het gemak als overkoepelende term; daaronder vallen onder andere cookies en javascript. Ze nemen niet veel ruimte in en worden na afloop automatisch verwijderd. Na afloop betekent voor sommige cookies aan het eind van uw internetsessie, terwijl voor andere geldt dat ze voor korte tijd bewaard blijven.

Waarom gebruiken we cookies?
HAAGEN gebruikt cookies om uw bezoek aan onze site zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn verschillende soorten cookies met verschillende functies. Sommige zorgen er simpelweg voor dat u de website volledig en juist kunt gebruiken. Andere geven ons een beeld van uw ervaring, bijvoorbeeld wanneer u iets niet makkelijk kunt vinden. Op deze manier kunnen we onze website verbeteren en zorgen dat uw toekomstige bezoek nog prettiger verloopt.

Wat als u niet van cookies houdt?
U kunt uw browser-instellingen aanpassen om bepaalde cookies te verwijderen of te voorkomen dat deze zonder uw nadrukkelijke toestemming op uw computer of apparaat worden opgeslagen. Dit werkt voor verschillende browsers vaak iets anders. De helpsectie van uw browser geeft hierover verdere informatie.

2.2 Gegevens die u zelf verstrekt
Naast de gegevens die wij automatisch verzamelen, verwerken wij ook gegevens die u aan ons hebt verstrekt. Deze gegevens omvatten onder meer:
Uw contactgegevens; de informatie die u invult op een formulier voor het aanvragen van informatie of het verzoek om vervolgcontact.
Indien u contact hebt opgenomen met onze service- of salesafdeling; de bijzonderheden met betrekking tot dat contact en de eventuele contactgeschiedenis.
Al deze gegevens worden gekenmerkt door het feit dat u deze informatie zelf hebt verstrekt. Wij gebruiken deze informatie voor de in deze Privacy Policy beschreven doeleinden.

3. Hoe worden de verzamelde gegevens gebruikt?
Wanneer u in het kader van het verkrijgen van informatie over onze producten en diensten persoonlijke gegevens hebt verstrekt, kunnen wij u via e-mails of telefonisch contact berichten sturen in verband met de diensten of producten waarom u hebt gevraagd.
Indien u dit niet op prijs stelt, kunt u dat te allen tijde telefonisch kenbaar maken via onze receptie of uw contactpersoon, of in geval van e-mail via de ‘unsubscribe’ functie uitschrijven van vervolgcommunicatie per e-mail.
Als u contact opneemt met HAAGEN voor service of vragen, gebruiken wij uw persoonsgegevens en eventuele contactgeschiedenis zodat onze medewerkers u de best mogelijke hulp en service kunnen bieden.
Als u bij onze verkoopafdeling persoonlijke gegevens hebt verstrekt, informeren wij u mogelijk over soortgelijke producten of diensten.

4. Bekendmaking van informatie
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet verkocht aan derden. Indien wettelijke verplicht, kunnen gegevens aan derden (moeten) worden bekendgemaakt.
Het kan zijn dat HAAGEN gebruik maakt van dienstverleners of gegevensverwerkers die namens HAAGEN optreden. Voorbeelden zijn hosting en onderhoud van de website, analyse van statistieken, afhandeling van betalingstransacties.
Deze dienstverleners en gegevensverwerkers zijn verplicht om deze informatie strikt geheim te houden en ook door hen worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.
Niet persoonlijke gegevens in anonieme vorm worden indien relevant aan onze partners verstrekt. Dit betreft onder andere bezoekersaantallen van onze website.

5. Beveiliging van de informatie en gegevensintegriteit
Wij nemen technische en organisatorische maatregelen die geschikt zijn om persoonlijke gegevens te beschermen tegen (niet-)opzettelijke vernietiging, verlies, wijziging, onbevoegd gebruik, onbevoegde openbaarmaking of toegang, in het bijzonder waar het versturen van gegevens over een netwerk betreft, en tegen alle andere onwettige vormen van verwerking en misbruik.

6. Contact
HAAGEN (Hoofdkantoor)
Industrieweg 5
5111 ND Baarle-Nassau
Nederland

Tel: +31(0)13 507 6800
Fax: +31(0)13 507 6808
E-mail: info@haagen.com